Rubriky
Můj svět

Možná až příliš dlouhej článek.

Mnoho dní uplynulo od posledního příspěvku ne mém blogu. Slibuju že tentokrát se vážně fakt opravdu pokusím psát pravidelně. V tomhle příspěvku napíšu snad všechno co jsem za tu dobu plánoval napsat. Takže, přichystejte si popcorn, kolu, a hurá na čtení. (Mimochodem, přijdou si na své i milovníci prasárniček 😉 )

Věc  první – Projekty Anime a Mangy

Jak jste si jistě všimli, na stránkách bývalé čítárny je jen jakýsi rozcestník přes který se lze dostat na weby http://www.manga.druiduv.net a http://www.anime.druiduv.net . Weby momentálně stagnují ale probíhají práce na dalším “každý den nová manga” období. Co se týče anime, připravuju malou anketu týkající se dalšího projektu který po I’’s Pure budeme (přesněji řečeno budu) překládat. Pravděpodobně bude na výběr mezi school life komedií a school life romantikou 😀 A to proto že já tenhle žánr mrtě moc miluju.

Jak už možná někteří ví, plánuju Hentai manga sekci. Tu bych rád zprovoznil co nejdříve. Narozdíl od ostatních projektů, chci mít přeloženo alespoň 10 dílů mang než jí uvedu do světa. Abych měl menší náskok s překládáním.

Věc druhá – Tvorba

Tak tohle je hodně zajímavé… Co se týče tvorby momentálně sem tam dělám na několika projektech. Vezmu tedy jedno po druhém.

1. Nový ve městě.

Tak co se týče tohohle, ještě jednou vám tak nějak nastíním příběh. Jednou jste se rozhodli že konečně vyletíte z rodného hnízda a zamíříte jak se říká, do svého. Město vypadá docela zajímavě už z dálky a tak se ještě před rozbalováním věcí rozhodnete jít na průzkum. A v tomto momentě začíná hra.

Tolik k příběhu. Ostatní nezajímavé info z vývoje mohu přeskočit a vrhnu se rovnou na poslední novinku, kterou je nový systém dialogů. Viz obrázky

 

 

strnitnewdlg1strnitnewdlg2

 

 

2. Projekt s názvem Magsw.

Vlastně je to jen takový základ.. Řekl bych že to je Akce s prvky skákačky, tedy alespoň se o to pokouším. Pokusím se trochu nastínit hru. Ve hře budete vlastnit meč který bude jak ofensivní tak defenzivní. Zatím co pravým tlačítkem budete vytvářet jakousi energetickou bariéru odrážející kulky. (První obrázek) Levým tlačítkem budete vysílat čistě destruktivní energii na nepřítele. (druhý obrázek.

 

mgsw2

 

mgsw3

 

Hru jsem zatím nikde neohlašoval, protože ještě ani nevím co přesně z toho bude. Pokud máte nápad, napište do komentářů.

3. Ren-ai hra.

Tak tohle je docela fiasko, příběh mám v hlavě, ale jak se ho pokusím nějak převést na papír či jedničky a nuly, dopadne to katastrofálně. Dialogy zní strašně montovaně a s hlavní postavou by jste se sžili  leda po sklenici šedesáti-procentního alkoholu. Můj pokus vytvořený v ren-py jsem smázl z disku a rozhodl se že budu pomalu pracovat na enginu vlastním. A abych přidal i k tomuhle nějaký obrázek, hodím sem oči, nosy a tlamy použité při tvorbě rádobygrafiky.

Facethings

Věc třetí – Anime

Na anime jsem se koukat nepřestal 😀 Takže tu shrnu info o pár kouscích které jsem si oblíbil.

 

Zero no tsukaima 1,2,3

 

Ano je to tak. Tohle anime jsem zkoukl za dva dny doslova celé 😀 Jak postavy, tak příběh, animace, prostě všechno mě opravdu bavilo. A o čem že to je?

Jednoho dne v jednom světě a jedné magické škole provádí druháci ve škole tradiční rituál přivolání partnera. Je běžné že si přivolají zvíře, obludku nebo bájnou potvoru. Ovšem jedna ze studentek které neřekne nikdo jinak než Zero no Luisa (Nulová Luisa) , si přičaruje obyčejného člověka. To odstartuje krásnou ukázku sadismu 😀 Chudák obyčejný japonský středoškolák bude  muset spát na zemi, jíst na zemi a prát prádlo o půlnoci. Jak už to tak v anime bývá, onen japonský chlapec nebude obyčejný chlapec a hlavní hrdinka bude mít extrémně malé poprsí (každý ví že normální prsa má v anime málokterá, buď jsou prostě moc malá nebo moc houpy houp). Časem se spolu začnou víc a víc sbližovat, přijde víc a víc rivalek v lásce a tak dále :D. Víc prozrazovat nebudu. U tohole lehce předvídatelného anime se opravdu jakýkoliv spoiler nevyplácí :D. Nicméně, opravdu to DOPORUČUJI.

 

zeronotsukaima_01

Mimochodem, Luisa je strašně podobná Taize z Toradora 😀 Jak vzhledem tak chováním.. Přidávám ke srovnání 2 obrázky.. První je Luisa druhá Taiga.

tumblr_l68tk1dT211qcircgo1_500  6930a13318e06845766a92bc24ef1f941229495890_full

 

2. Angel beats.

Tak tohle je moc zajímavej kousek. Jde tam vlastně o bandu studentů kteří umřeli a z nějakého důvodu nemohli odejít do nebe. Místo toho se zasekli v areálu jakési školy a bojují už nějakou dobu proti malé roztomilé holčičce které říkají anděl. Víc prozrazovat nemůžu. Nechci vás připravit o epesní podívanou, hodně šílených vtipů, drsných přestřelek a taky moře.. oceány slz. (Jo je to další z animáčů u kterých jsem probrečel konec. Takže tohle taky doporučuju!!

 

angel-beats-1 

3. Durara!

Tak tohle… Tohle je vážně něco. Hltal jsem to od prvního skřípění gum až po poslední válku gangů. Je v tom všechno, school life, tragédie, romantika, akce… moc akce, mytologie. A i když je to takhle přeplácaný, funguje to hodně dobře. Postavy jako brutální vymahač dluhů oblečenej jako barman, afroameričan z ruska co prodává ruské sushi nebo bezhlavá motorkářka nenajdete nikde jinde. A že je to opravdu velká prdel! 😀 No, abych trochu nastínil příběh. Kluk co má jméno jako ze shounen mangy (Ryugamine Mikado) se přistěhuje do Tokya a začne žít nový život. Už svou první noc potká téměř všechny superpostavičky z Ikebura, uvidí létat automat na cigarety a potká se s tím který…… Ne to vám neřeknu 😀 koukněte se na to sami ;).

durara

Věc čtvrtá – Hudba

Jsou skoro 2 ráno a já jedu z posledního. Takže sem prostě naprskám videa z tubka 😀 . Jsou to songy co jsem si oblíbil.

 

 

 

No je jich víc… Mnohem víc 😀 a časem udělám seznam ale tohle tak pro ochutnávku.

Takže… BB! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..