Rubriky
Můj svět

Potřebuje dnešní svět pohromu?

Tak si zase jednou prožívám nostalgickej večer s mou oblíbenou oldschool hudbou. A při Wind of change od škorpíků jsem se vážně zamyslel. Začal jsem přemejšlet o tom jak jsou na sebe lidi hnusný. Jak si dnešní teenageři nevážej světa a jak to jde všechno dokelu. Všude je korupce a po zemi se válí hromada lidí a hoven.

Válí se mi to v hlavě už delší dobu a ani přesně nevím jak ten pocit popsat… Možná jsem se jen díval na moc poválečnejch filmů ale mám takovej pocit že lidi se k sobě chovaj hezky jen po nějakej velkej pohromě. Říká se sice že poválečná doba byla krutá, ale podle mě je mnohem horší doba dnešní. Lidi si tak nějak myslí že můžou dovolit všechno. Hodnoty jako spravedlnost nebo čest už dneska nejsou tak důležitý jako mít prachy a společenský postavení.

Další věc co mi na dnešních lidech vadí je přetvářka. Po válce se člověk přetvařovat nemusel protože na tom byl naprosto stejně jako všichni ostatní. Všichni si tak nějak pomáhali v nouzi a na zlost nebo nenávist nebyl čas protože jí už měli všichni plný zuby. Dneska to tak nějak vyšumělo. Lidi se už ničeho nebojí a jsou zase “voprsklý” . Dalo by se to krásně přirovnat k chlápkovi kterýho právě poprvý pustili z vězení. Má ještě stažený půlky (ze strachu) a přísahá že už nikdy po tej strašnej zkušenosti nebude krást. Ale ejhle… Za měsíc nebo dva ho strach opustí a on si řekne : “Tak, přece se nic nestane když si ty cigarety strčim do kapsy, stejně tu nikdo neni.” A začne to nanovo.

Proto si říkám jestli by nebyla potřeba třetí celosvětová válka. Nebo by se mohl tak na rok či dva vrátit nacismus ve svojí ZNAČNĚ odlehčené formě. (tím myslím bez mrtvol, jen bych ponechal tanky a vojáky v ulicích zle pokřikující na kolemjdoucí, případně hrozící samopalem.) Prostě aby to vypadalo jako že už bude zle ale nakonec by se nestalo nic. Lidem by se tak třeba zase na pár let stáhly půlky a svět by byl o něco hezčí místo.

Tím bych tak nějak ukončil mojí úvahu která je naprosto o ničem. Radši jí ani neberte vážně. Já to jen prostě potřeboval napsat 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..