Rubriky
Manga

Webtoon po Korejsku–Velké příběhy v malém podání.

Webtoon je souhrnné označení pro internetové umění. Spadá do něj všechno od krátkých comicsů až po flashové animačky ve stylu happy tree friends. Tento styl umění má i svou statickou odnož (někdy nazývanou webcomic) A co se stane když se dostane pojem webtoon do rukou amatérských korejských mangaků?

Já jsem na manwha webtoon narazil díky mojí e-kamarádce Calime.CZ Ona (mám takový pocit že jako první) začala totiž na svém webu publikovat vlastní překlady webtoonů. Zatím jsem tam zahlédl tři, ale je docela možný že jich tam bude víc. Já se zmíním o mém nejoblíbenějším – Nineteen, Twenty one.

 

 

Příběh se točí kolem přátelství dívky která kvůli autonehodě přišla o své dětství a do přípravky na vejšku začala chodit až v jednadvaceti, a devatenáctiletém chlapci který zase neví co se životem a nechce dospět.

S oním chlapcem se potká když jednoho krásného dne využije přestávky k nákupu kočičích konzerv a ty potom použije k nakrmení toulavých kočiček. A zarazí se když ho uvidí jak pronásleduje kočku… úplně všude.

Dívka se s chlapcem začne vídat pravidelně a on jí bude představovat všechny Mňauwericky (tak říká toulavým kočkám).

 

Kresba stejně jako příběh je přesně taková jak jí mám rád. Taková… Milá. Navíc je to celé celobarevné a ony příjemné barvy dokonale dotváří melancholickou atmosféru téhle manwhy.

Nakonec (doufám že se Calime.CZ nebude zlobit) Přidám první část první kapitoly. Pokud na ní kliknete přesune vás to na web RTNka kde si můžete přečíst zbytek a dozvědět se jak to dopadne.

 

1 komentář u „Webtoon po Korejsku–Velké příběhy v malém podání.“

S klidným svědomím můžu říct, že jsem Koreofil 😀 Takže jdu googlit, abych si to mohl přečíst. Podle obrázků ten styl kresby vypadá moc pěkně 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..