Rubriky
Software

Harvest Moon Back to the nature – nejkomplexnější farmhra pod sluncem

500x_harvestmoon

 

Když jsem byl ještě malej parchant a právě jsme dostali Playstation. Vydupala si ségra že chce nějakou hru se zvířátkama. (Jako třeba aby tam byli koníci a pejsci)

Nakonec to ovšem dopadlo tak, že když jsem dostal chřípku. Seděl jsem u hry já. A to bylo vůbec poprvý co jsem hrál 12 hodin v kuse skoro každej den v tejdnu.

 

Harvest moon Back to the nature (dále jen HM) je naprosto epická záležitost díky jedné věci. A tou je herní svět který by se dal s nadsázkou přirovnat třeba k oblivionu. Tím myslím že každá postavička má určitý denní plán a díky tomu celé město Mineral town ožívá.

Uvedu pár příkladů. Jedno středeční dopoledne po sklizni jsem se rozhodl že půjdu koupit nový sazeničky. Vzal jsem to spodem kolem farm abych cestou vzal rovnou krmení pro slepice a potom frnk přes náměstí do obchodu. Když už jsem tam byl, řekl jsem si : “Zkontroluju nástěnku, jestli neni tenhle měsíc nějaká slavnost”. A najednou jsem si všimnul že se tam začaly slejzat maminy z vesnice a podle jejich slov “drbaly” o všemožnejch věcech. Schválně jsem se šel podívat i další den, a zase v tu samou dobu se konal drbající dýchánek. 

btn1Nebo třeba každé léto přijíždí z města fešný opálený jinoch jménem Kai. Ten pravidelně flirtuje s místníma holkama a díky tomu není moc oblíbenej mezi občany Mineral Townu. Dokonce se mi stalo že jsem tak jednou večer skáknul do hospody a místní s Kaiem zrovna něco řešili.

A to je další věc co na HM miluju. Náhodný eventy. Za všechny jmenuju pár na začátku hry. Na slepičí farmě umře slepice a na vás je jít k horskýmu pramenu a uklidnit brečící Popuri. Nebo při vaší první návštěvě hospody vám hostinskej představí svojí dceru. A taky se mi povedlo načapat jak Rick s dcerou prodavače jde kamsi do lesa za kostel. A je jich mnohem víc.

Když už jsem se zmínil o děvčatech Mineral Townu, máte možnost některou z nich zbalit, vzít si ji a otěhotnět ji. Potom vám po domečku bude lézt batole.

btn2Je to prostě suprově vymyšlená hra kde má naprosto každá postava svůj vlastní malý příběh. A je jen na vás jestli ho odhalíte. Někdy jsou to historky veselé, jindy docela smutné. Navíc, pokud se o farmu staráte hodně dobře celé herní 4 roky, čeká vás překvapení které nebudu prozrazovat.

 

Abych to tak nějak všechno shrnul, sepíšu vám tu co všechno můžete v harvest moonu dělat :

  1. Pěstovat zeleninu.
  2. Pěstovat ovoce.
  3. Pěstovat kytičky.
  4. Vylepšovat budovy. (váš dům, kurník a tak podobně)
  5. Chovat ovce.
  6. Chovat krávy.
  7. Chovat slepice.
  8. Nechat slepice krávy a ovce množit se.
  9. Nechat slepice krávy a ovce umírat hladem.
  10. Chovat psa a koně. (oba dva jen po jednom.)
  11. Vařit.
  12. Koukat na televizi. (třeba na pořady o vaření)
  13. Chodit na slavnosti. (Je tam všechno možný od tanců na náměstí po soutěž ve vaření.) Ve všech festivalech se můžete nějak zúčastnit.
  14. Objednávat věci z teleshopingu.
  15. Chytat ryby.
  16. Dolovat zlato.
  17. Vylepšovat nástroje.
  18. Obětovat vaší vypěstovanou zeleninu říční bohyni.
  19. Balit ženy.
  20. Brát si ženy.
  21. Otěhotnět ženy.
  22. Sekat dříví.
  23. Sbírat houby.

Možná by se ještě něco našlo. Ale myslím si že tyhle věci v žádný jiný farmářský hře rozhodně nenajdete.

Harvest moon prostě není jen tupý klikání na políčka a případný přikupování duhovejch ohrad pro pelikány. Je to hra kloubící příběh s geniálním konceptem farmaření který způsobuje její návykovost.

Na závěr přidávám tradičně video. Tentokrát jsem ho natáčel sám.

Svatba v Mineral townu.

 

Pokud by měl někdo zájem o Iso s hrou. Pamatuju si adresu stránky kde je všechno :D.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..