Rubriky
Můj svět Software Vývojářský deníček

Zahraj si s drujdem na scénáristu aneb mám hlavu prázdnou

screen

Tak po pár týdnech blbnutí s gamemakerem vylezlo něco co by se dalo použít jako základ pro hru. Bohužel, v tomhle případě se mi stalo něco co jsem nečekal 😀

Obvykle se mi povede vymyslet příběh ale problém mám s jeho realizací (tak tomu bylo v 90% případů)  Teď je to ale totálně naopak. Mám celkem slušnej základ pro hru ale prostě se mi nevede vymyslet příběh…

 

Abych usnadnil to hromadné přemýšlení. Napíšu věci co ten skript zvládá. (hra je dělaná v game makeru a většinu věcí řídí jen jeden skript který má momentálně 150 řádek.)

Co se tedy dá využívat?

 

Náboje a zásobníky

Je naprogramován systém nábojů a zásobníků. To znamená že jak vystřílíte sedm ran tak musíte znovu nabít zbraň. Jak to vypadá vidíte na každém obrázku v článku.

“Srdíčkové” životy

Místo healthbaru jsem zvolil srdíčkové životy. Přijdou mi …. víc cool 😀 Jak vypadají vidíte taky na každém obrázku.

 

Jednoduchý inventář

Rád bych zařadil i adventurní prvky. Proto jsem den a noc přemýšlel a nakonec se mi povedlo vykutit inventář o 4 polích. Pokud se vám to zdá málo tak si zahrajte Dizzyho. Ten má místa jen 3.

Jak inventář vypadá můžete vidět na tomhle screenu.

 

screen6

 

 

Interiéry a exteriéry

Ve hře se dá jednoduše chodit do domečků. Což se dá taky využít ke spoustě adventurních věciček. Nebo k umístění savepointů.

screen2

Jednoduchý systém počasí

Aby hra působila rozmanitě a dalo se používat více místností víckrát, vyrobil jsem jakýsi systém “filtrů” které překrývají obrazovku a tak dokáží vytvořit různé druhy prostředí. Na screenech vidíte. Ráno, Západ slunce, Půlnoc, Mlha (i s mlhou)

 

screenscreen4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

screen5

screen3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A, co potřebuju?

Zápletku… Přemýšlel jsem jestli udělat tajemnou detektivku nebo zombie survival horor. Já osobně bych byl pro jakousi fúzi obou dvou. Něco jako šílení vesničané nebo něco podobného. Samotný příběh se mi ale nedaří vymyslet. Proto bych byl rád kdyby jste třeba v komentářích napsali své nápady. A to následujícím způsobem:

 

  1. Jak to začalo.
  2. Co postavička ve vesničce dělá.
  3. Proč to dělá.
  4. Jak to dopadne.

Děkuju za všechny vaše tipy.

2 reakce na „Zahraj si s drujdem na scénáristu aneb mám hlavu prázdnou“

víš, tvůj největší problém vidím v tom, že do svých problémů taháš ostatní lidi (myslím problémy, co souvisí s tvůrčí aktivitou). je to přeci tvůj projekt, tak proč by ho měli lidi pomáhat tvořit? nakonec by z toho vylezlo něco, co by se ti vůbec nemuselo líbit a stejně bys to nedodělal. 🙂

více se spoléhej na sebe a méně prezentuj nedodělané projekty. já mám třeba projektů spoustu, spoustu jich nedokončím a málokdo ví, že na tom dělám. 😉 to jen taková spíše demotivační než motivační rada. snad ale pomůže 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..